DJB: Da li će posle Spensa srušiti i Srpsko narodno pozorište, Muzej Vojvodine…

01 sep 2018

"Danas ćemo ostati bez Spensa, a sutra ćemo, pod izgovorom energetske neefikasnosti, možda izgubiti Gradsku kuću, Srpsko narodno pozorište, Muzej Vojvodine…"

Pokret Dosta je bilo (DJB) optužio je danas gradsku vlast u Novom Sadu, povodom ideje gradonačelnika Miloša Vučevića da bude srušen sportski i poslovni centar Spens u tom gradu, za nepoštovanje duha Novog Sada i građana koji u glavnom gradu Vojvodine žive.

“Mandat ove vlasti traje još nešto manje od dve godine. Građani bi trebalo dobro da razmisle o ovom i svim ostalim potezima gradske vlasti. Danas ćemo ostati bez Spensa, a sutra ćemo, pod izgovorom energetske neefikasnosti, možda izgubiti Gradsku kuću, Srpsko narodno pozorište, Muzej Vojvodine…”, naveo je u saopštenju za javnost odbornik u Skupštini grada, arhitekta Aleksandar Popadić.

Dodao je da se nijedna gradska vlast do sada nije istinski potrudila da uredi Spens, uvede profesionalni menadžment, drastično smanji broj partijski zaposlenih ljudi, racionalizuje troškove, napravi realan projekat sanacije i povećanja energetske efikasnosti, analizu tržišta i potreba.

Prema njegovim rečima, ukoliko Spens bude srušen, oslobodiće se atraktivne parcele koje će biti prodate za pozamašnu sumu novca, koja će se prvo sliti u budžet Grada, a nakon toga će se, “po uhodanom metodu, preko nameštenih tendera u raznim projektima grada, taj višak preliti u privatne džepove podobnih pojedinaca”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!