Direktor JKP Stan podneo ostavku

20 apr 2015

Ostavka zbog plata

Direktor Javnog komunalnog predzuća Stan iz Novog Sada Janko Čobrda podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju zbog, kako je naveo, nemogućnosti da ispoštuje obećanu dinamiku isplate zaostalih plata zaposlenima.

Kako je Čobrda naveo u javnom pismu ostavke, radi se o obećanju koje je radnicima i sindikatima tog preduzeća dao 3. marta, o isplati dve zaostale plate koje kasne “iz perioda kada on nije bio direktor”.

“Predviđeno je bilo da se drugi deo zarade za decembar isplati 6. marta, prvi deo januara do 20. marta, što sam ispoštovao, ali nisam uspeo da obećani drugi deo januarske plate isplatim do 4. aprila”, piše u saopštenju.

Nedelju dana nakon isteka obećanog roka, sindikat radnika u JKP Stan je organizovao štrajk koji je paralisao rad tog preduzeća.

“S obzirom da sam ozbiljan i odgovoran čovek i da ne želim da građani, korisnici usluga JKP Stan ispaštaju zbog toga, odlučio sam se na ovaj korak u nadi da će štrajk biti okončan”, napisao je Čobrda.

On je dodao da je, otkako je stupio na dužnost direktora, uspeo da odblokira račun preduzeća blokiran više od godinu dana, smanji dug na 700 miliona dinara, racionalizuje troškove i svede broj radnika sa 360 na optimalnih 274.

“Očigledno to nije bilo dovoljno da se preduzeće postavi na zdrave noge i počnu redovno isplaćivati zarade, kao i zaostale plate iz prošlosti”, ocenio je on i dodao da mu je žao što nije uspeo i da disciplinuje pojedine radnike i spreči da mnogi od njih tokom i posle radnog vremena privatno rade iste poslove koje rade i u preduzeću.

JKP Stan je deo komunalnog sistema Grada Novog Sada i bavi se održavanjem stambenih zgrada i poslovnih prostora.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!