Devetnaest radnika otpušteno iz Informatike

20 mar 2015

Sindikat najavio proteste dok god se radnici ne vrate na posao

Devetnaest radnika Javnog komunalnog preduzeća Informatika, koji u ovom preduzeću rade od tri do 20 godina, dobili su danas otkaz rečeno je Autonomiji u sindikatu tog preduzeća.

Sindikat je najavio proteste, koji će početi u utorak i trajaće sve dok se radnici ne vrate na posao, jer su otpušteni mimo zakonskih propisa. Iza svega, tvrde u sindikatu, stoje političke igre članova Treće Srbije, koji vode ovo preduzeće.

“Pre nekoliko meseci u naše preduzeće došlo je 22 radnika iz JKP Lisje, inače članova Treće Srbije. Zbog njih su nam u novembru svima smanjili plate za 10 odsto da bi mogli da njima isplate zarade. Na kraju, otpustili su nestranačke i stručne ljude, koji su podizali ovu firmu i koji su tu zaposleni po 20 godina. A doveli su radnike koji uopšte nemaju iskustva u poslovima koje mi obavljamo”, kazali su u sindikatu

S druge strane, rukovodstvo preduzeća je pre nekoliko dana napravilo svoj novi sindikat pod nazivom Nezavisnost JKP Informatika. Kako radnici tvrde, u njemu su isključivo kadrovi Treće Srbije, koji su u preduzeće došli u poslednje tri godine. Nijedan od oko 60 članova tog sindikata nije dobio otkaz.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!