Demonstranti ispred Ministarstva kulture i informisanja tražili ostavke i slobodu medija

30 Apr 2017

Sutra Prvomajski uranak ispred Narodne skupštine

Učesnici protesta “Protiv diktature” okupili su se večeras ispred Ministarstva kulture i informisanja u Beogradu i uzvikivali “Ostavke, ostavke”.

Oni su nosili transparente “Car je go”, ” Vučiću robija”, “Naš grad nama”, pevaju “Onesvesti se”, “Nećemo rijaliti” i “Hoćemo kulturu, dole diktaturu”.

Učesnici na današnjem protestu, koji je posvećen nezadovoljstvu radom Ministarstva kulture i informisanja, uzvikuju “Slobodni mediji”, “Ua”, “Av, av”, “Sram vas bilo”, “Bando režimska” i “Lopovi”, a sa megafona se čula sirena, dok jedan momak lupa u doboš.

Oni su zakačili isečke iz dnevnih novina na vrata Ministarstva.

Protest “Protiv diktature” održava se od 3. aprila. Učesnici su nezadovoljni pobedom aktuelnog premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i opštim stanjem u državi.

Prvomajski uranak ispred Skupštine Srbije

Protest “Protiv diktature” najavio je za sutra Prvomajski uranak ispred Doma Narodne skupštine.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici okupljanje će početi u 8.30.

“U susret nadolazećem velikom prazniku rada, odlučili smo da malo odmorimo od protesta, i da organizujemo Uranak pred Skupštinom. Umesto pištaljki, doboša i transparenata, biće prasići, meso sa roštilja, kotlići na sred platoa ispred Skupštine, ali od kartona“, navodi se na Fejsbuku i dodaje da je planiran “istinski celodnevni Uranak”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!