Danska: Homoseksualna venčanja u crkvi

23 Aug 2011

Bez ozbira na ishod sledećih izbora, u budućem skupštinskom sastavu Danke postojaće politička podrška za homoseksualna venčanja u crkvi

Danski ministar vera Per Stig Moler najavio je danas da će, ako ostane na tom položaju i nakon predstojećih izbora, dostaviti parlamentu predlog zakona koji homoseksulanim parovima omogućava venčanje u Danskoj narodnoj crkvi.

U izjavi za dnevnik “Kristeligt Dagblad”, Moler je istakao da će time homoseksualni parovi, koji trenutno imaju zakonsko pravo da svoje partnerstvo registruju u opštini, biti pravno izjednačeni sa heteroseksualnim parovima.

Ministar je rekao i da njegov predlog dolazi kao odgovor na sličan predlog opozicione stranke Socijaldemokratija, jer smatra da “jedna seksualna manjinska grupa ne treba da bude tema u izbornoj kampanji”.

“Tako da možemo da konstatujemo da će, bez ozbira na ishod izbora, u budućem skupštinskom sastavu postojati politička podrška za uvođenje homoseksualnih venčanja u (Dansku) narodnu crkvu”, zaključio je ministar Moler.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!