Dani Vojvodine u Istri

15 Apr 2009

U Puli i Rovinju će 16. i 17. aprila biti održana manifestacija “Dani Vojvodine u Istri”, na kojoj će bi…

Grb VojvodineU Puli i Rovinju će 16. i 17. aprila biti održana manifestacija “Dani Vojvodine u Istri”, na kojoj će biti predstavljene politika i privredni i kulturni potencijali Vojvodine.
Sastaće se političke delegacije Istarske županije i Vojvodine i, u Privrednoj komori u Puli, privredne delegacije ta dva regiona.
Biće potpisan Protokol o saradnji Univerziteta u Novom Sadu i Puli, i Sporazum o namerama Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Uprave za kulturu Istre.
U saopštenju Skupštine Vojvodine piše da će biti održani i okrugli stolovi na temu “Perspektive regionalnog povezivanja i uloga regiona” i “Žene na rukovodećim pozicijama – problemi i izazovi”.
Tokom dva dana te manifestacije biće otvorena izložba vojvođanskih umetnika, a u okviru vojvođanske večeri predstaviće se i muzičari dva regiona, a biće održana i degustacija vojvođanske hrane i pića.
Delegaciju Skupštine Vojvodine predvodiće predsednik Šandor Egereši, a u delegaciji će biti i potpredsednici Maja Sedlarević i Siniša Lazić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!