Dani Vojvodine u Istri

26 okt 2011

Tradicionalna manifestacija „Dani Vojvodine u Istri” biće održana od 27. do 29. oktobra u Puli

Tradicionalna manifestacija „Dani Vojvodine u Istri” biće održana od 27. do 29. oktobra u Puli, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za informacije.

U okviru manifestacije, koja ove godine obelažava jubilej deset godina postojanja, Vojvodina će predstaviti svoje kulturne potencijale, navodi se u saopštenju za javnost.

Biće organizovana retrospektivna izložba likovnog umetnika Ilije Bašičevića Bosilja, zatim muzika nove tradicije pijanistkinje Tanje Gerdec-Mrđa, biće predstavljen časopis „Interkulturalnost” i prikazana retrospektiva kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih vojvođanskih filmova.

Vojvodina i Istra su uspostavile regionalnu saradnju odmah nakon demokratskih promena u Srbiji iz 2000. godine. Pored ove manifestacije, svake godine održava se i uzvratna manifestacija „dani Istre u Vojvodini”.

Regionalna saradnja i interkulturalni dijalog ove dve regije ocenjeni su kao jedan od najuspešnijih primera saradnje regija u jugoistočnoj Evropi.

Ove godine manifestaciju organizuje Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Borisa Tadića  i predsednika Hrvatske Ive Josipovića.

Delegaciju Vojvodine, koja će boraviti u trodnevnoj poseti Istri, predvodiće pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!