Dan mladih

12 Aug 2010

Nizom manifestacija, koncerata i uličnih akcija u Novom Sadu danas se obeležava Međunarodni dan mladih.

Nizom manifestacija, koncerata i uličnih akcija u Novom Sadu danas se obeležava Međunarodni dan mladih.

U Limanskom parku popodne počinju koncerti novosadskih demo-bendova i di-džejeva koji će trajati do kasno uvece. Uz koncerte, publika će imati priliku da gleda i šou skejtera u nedavno otvorenom skejt parku.

Aktivisti Centra “Živeti uspravno“ i Vojvođanskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom danas su u centru grada i na kupalištu Štrand delili materijale o Vršnjačkom savetovalištu za decu i mlade sa invaliditetom, njihove roditelje i staratelje.

Savetovalište je pokrenuto marta ove godine uz podršku roditelja. Cilj je blagovremeno informisanje porodica i podsticanje socijalnih kapaciteta i veština za učešće dece i mladih s invaliditetom u društvu, preuzimanje odgovornosti za vlastiti život i doprinos zajednici, kao i doprinos prevenciji izolacije.

Udruženje Centar za omladinski rad najavilo je danas na konferenciji za novinare početak realizacije projekta “Mladi su zakon”, ciji je cilj značajnija promocija uloge mladih u društvu.

Međunarodni dan mladih obeležili su i aktivisti podmladaka nekoliko političkih stranaka u Novom Sadu, koji su delili letke u centru grada, s ciljem da ukažu na loš položaj mladih u društvu u Srbiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!