Cvetković: Zadržali su me na Jarinju i oduzeli ličnu kartu

26 jula 2018

Novinar kaže da je na Kosovo krenuo kako bi dao izjavu o navodnim dokazima koje ima u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića

Novinar Stefan Cvetković izjavio je danas da je zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, između Srbije i Kosova.

Cvetković je agenciji Beta rekao da ga sa druge strane administrativnog prelaza čekaju predstavnici EULEKS-a i Specijalnog tužilaštva iz Prištine, i da je na Kosovo krenuo kako bi dao izjavu o navodnim dokazima koje ima u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića.

On je precizirao da ga je zaustavila policija sa srpske strane administrativnog prelaza, da su mu uzeli ličnu kartu i da su mu usmeno saopštili da mu je ograničeno kretanje.

Dodao je da mu je prekjuče ukinuta sudska mera zabrane napuštanja boravišta, odnosno Bele Crkve, nakon čega se ponovo može slobodno kretati po Srbiji.

„Neće Aleksandar Vučić da zabrani jednom Srbinu da ode na Kosovo“, kazao je Cvetković.

Cvetković je bio nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan, nakon čega je još dva puta prijavio napad na sebe, od čega i jednu pucnjavu.

Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja otmice.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!