CRCD osudio napad na Zavod za kulturu Hrvata

09 Jul 2010

CRCD je u saopštenju za javnost pozvao organe gonjenja da otkriju počinioce ovog nedela.

Centar za razvoj civilnog društva osudio je danas razbijanje prozora na zgradi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i upozorio da je ovo već drugi put uzastopno da se incidenti dešavaju pre najavljenih susreta predsednika Srbije i Hrvatske, Borisa Tadića i Ive Josipovića.
CRCD je u saopštenju za javnost pozvao organe gonjenja da otkriju počinioce ovog nedela.
U saopštenju se podseća da je prvi incident prethodio susretu Tadića i Josipovića u Bačkom Monoštoru, 16. aprila, kada su na zgradi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) bili ispisani šovinistički grafiti.
Ova nevladina organizacija navela je da se najnoviji incident desio desetak dana pre novog susreta Tadića i Josipovića, koji je najavljen za 18. jul u Subotici, kada će se obeležavati 20 godina postojanja DSHV-a.
“Očigledno je da približavanje Srbije i Hrvatske ne odgovara nastavljačima ratne politike i onima koji su profitirali od nje”, ocenjuje se u saopštenju.
Dodaje se da CRCD ima puno poverenje u vlasti Srbije i Hrvatske i da ih ovakvi incidenti mogu samo tešnje udružiti protiv onih koji nastoje da spreče razvoj prijateljskih odnosa i tešnje približavanje dve zemlje.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!