CORD iPS preuzeo i zastupništvo banke matičnih ćelija VITA34

07 dec 2017

VITA34 je najstarija banka matičnih ćelija

Kompanija CORD iPS, dosadašnji zastupnik nemačkog biomedicinskog centra Seracel (Seracell), od 1. januara 2018. godine preuzeće i zastupništvo nemačke banke matičnih ćelija VITA34, saopštila je danas ta kompanija.

Direktorica CORD iPS-a Jovanka Srdić objasnila je da će roditelji u Srbiji biti u prilici da se opredeljuju da li će uzorke matičnih ćelija svoje dece čuvati pod brendom VITA34 ili Seracel, a na raspolaganju će im biti specijalizovane visokotehnološke laboratorije u Lajpcigu i Roštoku, u kojima je do sada pripremljeno više od 1.000 transplanata matičnih ćelija za lečenje.

Seracel i VITA34 su nemački biomedicinski centri koji se bave dugoročnim skladištenjem i bioinženjeringom matičnih ćelija.

VITA34 je najstarija banka matičnih ćelija u Evropi sa više od 20 godina iskustva, dok je Seracel evropski lider u pripremi matičnih ćelija za lečenje.

Kompanija CORD iPS je jedina među zastupnicima banaka matičnih ćelija u Srbiji koja poseduje AAA bonitetni rejting, koji ukazuje na finansijsku stabilnost i odgovorno poslovanje.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!