CNN: Exit među najboljim letnjim destinacijama sveta

11 Jun 2012

Ovo je treći put da čuvena američka medijska kompanija, svrstava Egzit u najbolje svetske festivale

Američka tv mreža Si-En-En (CNN) svrstala je novosadski muzički festival Egzit (Exit) i ove godine među 50 najboljih letnjih destinacija na svetu, saopštio je Exit.

U izveštaju Si-En-En navodi da je Egzit među 50 najzanimljivijih mesta i festivala koje treba posetiti u julu.

Ovo je treći put da čuvena američka medijska kompanija, svrstava Egzit u najbolje svetske festivale.

Prvi put je Si-En-En proglasio Egzit jednim od 12 najboljih festivala na svetu 2009. godine.

Nakon toga je internacionalno izdanje Si-En-En-a, CNN World Fiesta, prošle godine u članku o muzičkim festivalima širom sveta, uvrstio Egzit među devet najboljih festivala na svetu.

U članku od 4. juna novinarka Jade Bremner navodi da dolazak svetskih muzičkih zvezda poput Duran Duran, Skindred, Plan B, The Toy Dolls, Guns N” Roses i New Order, kao i uzbudljiva istorija festivala, predstavljaju pravi razlog da se savršen letnji odmor provede u Novom Sadu.

Ona navodi da se tokom četiri dana Egzita festivala, metal, hardcore, punk, electro, reggae, indie i world music fanovi uživaju i plešu zajedno na živopisnoj tvrđavi, sa koje se pruža neverovatan pogled na drugi najveći grad u Srbiji, Novi Sad.

Novi Sad i Petrovaradinska tvrđava nedavno su se našli kao glavni aduti Egzit festivala i na listi britanskog lista “Sun”, a Egzit je proglašen od strane tog lista za najpovoljniji muzički festival među top 10 najboljih na svetu, navodi se u saopštenju Egzita.

(Tanjug/Novi magazin)

Podelite ovu stranicu!