Čiplić: Vojvodina je pravi brend po pitanju tolerancije

17 Nov 2008

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je danas u Novom Sadu da je Vojvodina “pravi bre…

svetozar-ciplic.jpgMinistar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je danas u Novom Sadu da je Vojvodina “pravi brend” kada je u pitanju tolerancija, multietničnost, višenacionalnost i višekulturalnost.
Čiplić je povodom Međunarodnog dana tolerancije posetio Osnovnu školu “Jožef Atila” i kazao novinarima da u podizanju nivoa tolerancije država treba da “postupa preventivno, da se pojavljuje u školama i da omogući programe i projekte koji će unaprediti taj proces”.
“Kad imate decu naučenu toleranciji i poštovanju prava drugih, onda ćete imati državu u kojoj neće biti sukoba i napada na nekog samo zato što je drugačiji”, rekao je ministar.
Prema njegovim rečima, decu treba podučavati toleranciji da bi, kad odrastu, bili svesni i kreativni članovi društva.
Čiplić je ocenio da je pisanje grafita sa nacionalističkim porukama primer “klasične i nedopustive netolerancije” i da se zbog toga mora raditi sistemski na edukaciji dece u osnovnim i srednjim školama kako bi sprečili takve nedopustive postupke.
“Biti tolerantan znači prihvatiti drugoga onakvim kakav jeste, a kod nas je veliki problem u tome što netolerancija potiče iz porodice”, rekao je Čiplić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!