- Autonomija - https://www.autonomija.info -

CIA sada i na Tviteru i Fejsbuku

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) od petka ima naloge na društvenim mrežama Tviter (Twitter) i Fejsbuk (Facebook), prenose svetski mediji.

„Ne možemo ni da potvrdimo ni da negiramo da je ovo naš prvi tvit“, našalila se CIA u svom prvom tvitu.

Samo sat vremena kasnije Agencija je imala 67.000 tviteraša koji će je od sada pratiti na ovoj društvenoj mreži. CIA je sa svoje strane do petka poslepodne pratila samo 25 naloga na Tviteru.

Agencija je već imala naloge na sajtu za postavljenje fotografija, Flikru (Flickr) i na Jutjubu (Youtube), a nalozi na Fejsbuku i Tviteru omogućiće joj, između ostalog, da preko njih objavljuje saopštenja za javnost.

Na oba naloga Agencija je saopštila da će postavljati fotografije, priče iz prošlosti obaveštajne agencije i neke smešne anegdote. Osim toga, biće postavljane fotografije iz muzeja CIA koji je retko otvoren za javnost.

Vest o otvaranju naloga CIA na Fejsbuku i Tviteru najpre je dočekana sa nevericom na društvenim mrežama, a pošto je Agencija u saopštenju za medije potvrdila da su nalozi zaista njeni, usledile su brojne šale.

„CIA je godinama pratila ljude“, naveo je bivši pakistanski ambasador u SAD Husein Hakani, dodajući u šali da je od sada CIA ta koju će drugi pratiti.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!