Čedomir Jovanović čestitao DPS-u na pobedi

17 Oct 2016

Uspeh DPS-a je posebno važan zbog potvrde evroatlantske orijentacije Crne Gore

Liberalno demokratska partija čestitala je sinoć Demokratskoj partiji socijalista (DPS) crnogorskog premijera Mila Djukanovića “ubedljivu pobedu” na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

“Uspeh DPS-a je posebno važan zbog potvrde evroatlantske orijentacije Crne Gore. Uprkos do sada nezabeleženim pritiscima crnogorskih i srpskih nacionalista plaćenih ruskim parama, gradjani Crne Gore nisu dozvolili da se u devedesete vrate i Crna Gora i čitav region”, naveo je u čestitki lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Jovanović je naveo da su rezultati današnjih izbora potvrda da je “pobedila slobodarska Crna Gora, a da su poraženi vikend teroristi i njihovi domaći plaćenici”.

“Pobedom Mila Djukanovića na današnjim izborima u Crnoj Gori ojačan je sistem vrednosti koji će nas sve približiti modernim evropskim društvima. Ovaj uspeh je dodatni podsticaj svima, a posebno Srbiji, koja još odlučnije treba da nastavi putem evroatlantskih integracija, bez kojih nema reformi i razvoja”, naveo je Jovanović.

Nevladina organizacija Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) saopštila je da je na osnovu 90 odsto obradjenog uzorka vladajuća DPS osvojila 41 odsto glasova, odnosno 36 od 81 mandata u Skupštini Crne Gore.

Demokratski front ima 20,1 odsto ili 18 mandata, a Velika koalicija Ključ 10,8 odsto glasova i devet mandata. Demokrate Alekse Bečića imaju 9,8 odsto i osam mandata, dok je SDP osvojio 5,1 odsto glasova i četiri mandata. Bošnjačka stranka i Socijaldemokre Ivana Brajovića dobili su po dva mandata, a manjinske stranke Albanaca i Hrvata osvojile po jedan mandat.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!