Sastanak Čanka i Vujovića posle praznika

28 apr 2015

"To je samo deo dugovanja, a tu je još i pitanje obeštećenja zbog privatizacije Naftagasa koji je poklonjen Rusiji"

Sastanak predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i ministra finansija Dušan Vujovića, na kojem je trebalo da se razgovara o problemima vezanim za finansiranje Vojvodine, pomeren je zbog obaveza ministra i održaće se posle prvomajskih praznika.

Kako saznaje RTV, sastanak Čanka i Vujovića pomeren je jutros zbog novih obaveza ministra i dogvoreno je da do susreta dođe posle predstojećih praznika. Inače, tema razgovora, kako je najavljeno, biće dugovi Republike prema budžetu Vojvodine.

Podsetimo, lider LSV nedavno je izjavio da je trenutni dug Republike Srbije prema budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine, a na osnovu nepoštovanja ustavne odredbe od sedam odsto, prevazišao milijardu evra. Zbog toga će, kako tvrde naši izvori, ključna tema sastanka biti navedeni dug i odnos između dva nivoa vlasti tim povodom.

Čanak je ranije naveo da je prilikom usvajanja ovogodišnjeg budžeta ministra finansija pitao da li se Vojvodini može dugovati, odnosno da li ona može biti poverilac.

On je takođe predložio da se ovaj dug prema APV kompenzuje kroz dodelu određenih akcija javnih preduzeća prilikom privatizacije.

„To je samo deo dugovanja, a tu je još i pitanje obeštećenja zbog privatizacije Naftagasa koji je poklonjen Ruskoj federaciji, zajedno sa rudnim bogatstvima koja se sada nemilice iskorišćavaju“, naveo je lider LSV.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!