Čanak: Osuđeni zločinac Šešelj širi mržnju, a država ćuti

"Svaki Šešeljev nastup je korak nazad za Srbiju na putu ka zdravijem društvu"

23. sep 2018

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak upozorio je danas da je sramotno ćutanje države na provokacije koje svakodnevno izaziva stranka osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

„Šešelj i njegovi saučesnici su jednu kuću u Hrtkovcima pretvorili u svoj štab i tamo održali sednicu vrha stranke. Kada država ćuti i ne reaguje, počinilac zločina će se nesmetano vratiti na mesto zločina. I ponovo širiti ideje koje su uništile našu zemlju“, naveo je Čanak u pisanoj izjavi.

Lider LSV pozvao je državne organe da počne da radi svoj posao i spreči svaki Šešeljev pokušaj da nekom naudi.,

Država mora da radi svoj posao i štiti građane od osuđenih zločinaca koji najavljuju ponavljanje krivičnog dela„, poručio je Čanak.

On je dodao da lider radikala već decenijama „raspiruje mržnju i zlo i čini Srbiju zarobljenikom politike ‘krvi i tla'“, ocenivši da je svaki nastup Vojislava Šešelja i njegovih stranačkih kolega korak nazad za Srbiju na putu ka zdravijem društvu.

„Osuđeni ratni zločinac se u maju mesecu vratio na mesto zločina u sremsko selo Hrtkovce. Država ništa nije preduzela posle Šešeljevih pretnji da bi ponovio krivično delo. Potom su sledili novi izlivi mržnje prema građanima Srbije i susednih država. Država, opet, ništa nije uradila!“, istakao je Čanak.

On je naveo da je LSV i 1992.godine branila meštane Hrtkovaca od Šešelja, kao i u maju 2018.godine, poručivši da će to činiti i ubuduće.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga