- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Čanak: Nema razloga za vanredne pokrajinske izbore

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da prekomponovanje vlasti u Pokrajini u ovom trenutku ne bi bilo dobro i da nema nijednog razloga da se održe prevremeni pokrajinski izbori.

„Da imam bilo kakvu nameru da smenjujem Bojana Pajtića sa mesta predsednika Vlade Vojvodine, dovoljno bi bilo da se poslanici LSV ne pojave na bilo kojoj sednici Skupštine“, rekao je Čanak za dnevni list Politika.

Upitan da li mu je bitan termin izbora, on je kazao da će sigurno biti održani u redovnom roku, u decembru ili aprilu.

Na pitanje da li bi pristao da bude deo rekonstruisane Vlade Srbije, odgovorio je da ne vidi razlog da se tako nešto učini.

„Čim sam rekao da (premijer Srbije Aleksandar) Vučić drži reč, krenuli su napadi na mene da sam nekakvu njegovo ‘skriveno oružje’. To je posledica stare prakse beogradske čaršije da se moraju zauzeti strane koje ona odredi, a da se svoje mišljenje ne sme imati“, rekao je Čanak.

Lider LSV je poručio Srpskoj naprednoj stranci, koja je najavila održavanje skupa podrške Vladi Srbije u Novom Sadu, da „apsolutno ne drži nikakav miting“, jer za tim nema potrebu, a Demokratskoj stranci je sugerisao da ne održi miting koji je najavila u Beogradu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!