Čanak negira, Vučević ga optužuje

23 sep 2012

Policija se još nije zvanično oglasila povodom incidenta

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak negirao je danas medijske navode da je zajedno s telohraniteljima pretukao jednog Beograđanina u kafani u Novom Sadu.

Čanak je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta naveo da je s jednim čovekom imao raspravu za kafanskim stolom, ali da nije bilo nikakvog fizičkog obračuna. „Nakon rasprave odvezao sam rođake i vratio se u kafanu da o tome razgovaram sa (vlasnikom Danilom) Ikodinovićem“, naveo je Čanak. On je dodao da je tada sreo čoveka s kojim se raspravljao i koji je bio u vozilu s vozačem. „Izašao sam iz kola, a onda je izašao i on, vidno alkoholisan. Pokušao sam da razgovaram s njim, ali je to bilo nemoguće, a pritom je i pao. Okrenuo sam se i otišao, jer je dalja rasprava bila bespredmetna. Ne znam šta je dalje s njim bilo“, naveo je Čanak.

Čanak je poručio da ako postoji sumnja u njegove reči da taj čovek slobodno može da ga tuži, pa će se objasniti na sudu. „Ne znam ni ko je, a ni odakle je, niti bi mi palo na pamet da vičem takve stvari, kao što se izmišlja“, naveo je Čanak i dodao da nema ni obezbeđenje, ni telohranitelje.   Dnevni list Kurir preneo je ranije danas na svom internet portalu da su Čanak i njegovo obezbeđenje pretukli jednog Beograđanina u Novom Sadu i da se napad dogodio oko dva sata posle ponoći, u kafani „Tako je suđeno“, koju drži bivši vaterpolista Danlo Ikodinović. Navodno pretučeni čovek i Čanak su prethodno sedeli za istim stolom u kafani. Kurir je objavio i fotografiju Beograđanina Pavla Lešanovića, koji tvrdi da ga je Čanak tukao štapom.

Novinskoj agenciji Beta je ranije u novosadskoj policiji rečeno da protiv Čanka postoji prijava, ali nisu precizirali povodom kog slučaja. Agenciji Beta je nezvanično potvrđeno da je navodna žrtva prijavila slučaj policiji, pošto se vratila u Beograd.

I dok policija još uvek nije izdala zvanično saopštenje, advokat Miloš Vučević, u ulozi gradonačelnika Novog Sada iz redova „naprednjaka“, izgleda da je već sproveo istragu. On je u saopštenju za javnost ustvrdio Čanak sa telohraniteljima pretukao Lešanovića, i to zato što je ovaj – iz Beograda.

„Beograđanin Pavle Lešanović bio je predmet još neviđene torture lidera jedne stranke i njegovog obezbeđenja, verovatno iz razloga što  nasilnicima nije bilo po volji njegovo vannovosadsko poreklo“, naveo je Vučević u saopštenju za javnost.

Bivši radikal Vučević setio se u saopštenju da je Novi Sad „oduvek bio centar multietničosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti i grad otvorena srca za sve njegove građane i sve koji po bilo kom osnovu u njega dođu, bez obzira da li su Beograđani, ili iz nekog drugog grada Srbije i celog sveta“ i poručio da to „niko ne sme da ugrožava“.

Vučević je pozvao istražne organe da najhitnije utvrde razlog „skandaloznog prebijanja“ Beograđanina Pavla Lešanovića, i sve učesnike izvede pred lice pravde, uz najadekvatnije kazne, piše u saopštenju za javnost iz kabineta gradonačelnika.

(Beta/Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!