Čanak: Koštunica da iznese saznanja o političkoj pozadini atentata na Đinđića

12 mar 2018

"Politički inspiratori da u zatvoru prave društvo ubicama"

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je zbog prošlosti, ali još više zbog budućnosti Srbije, izuzetno važno da bude razotkrivena puna politička pozadina ubistva premijera Zorana Đinđića, a nalogodavci izvedu pred lice pravde i da u zatvoru “prave društvo ubicama”.

“I danas je čudno to što je (bivši predsednik SR Jugoslavije i Demokratske stranke Srbije) Vojislav Koštunica poziv da bude svedok na suđeju za ubistvo Zorana Đinđića doživljavao kao kampanju protiv njega i što je vajni legalista to na kraju i izbegao uz pomoć nekakve peticije nekolicine intelektualaca i nacionalista. Nije kasno da Koštunica pred nadležnim organima odgovori na pitanja o svemu što bi možda moglo bolje osvetli političku pozadinu tog atentata”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, ni 15 godina nije bilo dovoljno da se utvrde i procesuiraju politički nalogodavci ubistva Zorana Đinđića.

“Siguran sam da će, kada se jednom napokon utvrde politički inspiratori atentata na Zorana Đinđića, svi oni na čelu sa (liderom Srpske radikalne stranke) Vojislavom Šešeljem, koji uporno rade na tome da opravdaju njegovo ubistvo i amnestiraju ubice, konačno ućutati, završiti u zatvorima i na smetlištu istorije”, poručio je Čanak.

Dodao je da je atentat na Đinđića bio pokušaj državnog udara i prvo u nizu planiranih ubistava, koja je sprečio samo brz odgovor države i hapšenje ubica.

“Milorad Luković, Zvezdan Jovanović i svi drugi učesnici atentata, ubice su kojima je mesto u zatvoru. Mesto im je u zatvoru i večnoj sramoti”, naveo je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!