Čanak: Konuzina proterati iz Srbije

LSV traži od nadležnih organa da se ambasador Konuzin proglasi za personu non grata u Srbiji i po kratkom postupku protera

29. okt 2011

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zatražio je večeras da srpske vlasti ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Konuzina “proteraju” iz Srbije.

Čanak je u pisanoj izjavi za javnost ocenio da je Konuzin svojim nastupom na skupu Srpske napredne stranke definitivno pokazao da se Rusija meša u unutrašnje stvari Srbije “u nepodnošljivoj meri”.

“LSV traži od nadležnih organa da se ambasador Konuzin proglasi za personu non grata u Srbiji i po kratkom postupku protera”, naveo je Čanak.

Prema njegovim rečima, ukoliko se to ne učini sada, može se očekivati direktno ucenjivanje demokratski izabranog rukovodstva Srbije isporukom energenata, a prva sledeća slika su “ruski tenkovi ispred Skupštine Srbije”.

“Zdrav razum i slobodarske tradicije nalažu da se to ne dozvoli i da se ponovi istorijsko ‘ne’ ruskom  hegemonizmu. Očigledno je prošlom ne istekao rok trajanja”, rekao je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Šefica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga