Busek: Dunav za bolju saradnju zemalja i ljudi

24 sep 2014

Dunav kao šansa

Predsednik Austrijskog ekonomskog saveta Erhard Busek izjavio je danas u Bačkoj Palanci da Dunavska inicijativa predstavlja važan korak za ukupne evropske integracije i da je to instrument za dublju saradnju zemalja i ljudi koji žive duž Dunava.

„Strategija Dunavske regije ima glavnu ulogu u razvoju transporta i ekonomije, ali ne treba potcenjivati potencijale Dunava i u oblasti turizma, poljoprivrede i drugih grana“, rekao je Busek na Međunarodnom forumu “Dunav-reka saradnje” u Bačkoj Palanci.

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski rekao je da Pokrajinska vlada daje snažnu podršku Dunavskoj strategiji, kroz podršku jačanju kapaciteta kadrova u lokalnim administracijama kako bi projekti mogli da se iznesu i sprovedu, u tehničkim kapacitetima na regionalnom i lokalnom nivou, ali i kroz finansijsku podršku za projekte.

„Pitanje razvoja Dunavske strategije i Dunavske inicijative i razvoja kapciteta za njihovo sprovođenje najviše je na regionalnom i lokalnom nivou. Naše nije da se bavimo globalnom slikom, već da operativno ovu inicijativu sporovedemo u život”, kazao je Bugarski.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!