- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Buler: Vojvodina je rajski vrt Evrope

Izgleda da se za razliku od „istine o Srbiji”, „istina o Vojvodini” širi svetom. Tako je danas direktor nemačke firme “Ekolend” (Ecoland) Rudolf Buler izjavio da Vojvodinu njeni potencijali čine “rajskim vrtom Evrope”. On je na okruglom stolu u okviru sajma Internacionalna zelena nedelja u Berlinu rekao da zbog dobrih iskustava u Vojvodini ova kompanija želi da proširi proizvodnju u ovoj pokrajini.

„Ekolend” je u mestu Telečka otvorila ćerku firmu „Ekolend Srbija” za proizvodnju organskih proizvoda

Buler je kazao da zemljište u Vojvodini ima „izuzetne karakteristike” i predstavlja odličan potencijal za proizvodnju zdrave hrane, koja i malim proizvođačima može doneti solidne zarade, saopšteno je iz Fonda za podršku investicijama u Vojvodini (VIP fond).

„Internacionalna zelena nedelja“, jedan od najvećih sajmova poljoprivrede u svetu, koji se od 20. do 29. januara održava u Berlinu, okupio je ove godine više od 1.500 izlagača iz celog sveta, a organizatori očekuju da će Sajam u toku devet dana posetiti oko dva miliona ljudi.

Regionalni direktor sektora šećerne repe za jugoistočnu Evropu nemačke kompanije „Saat” Klaus Hek je takođe istakao velike potencijale Vojvodine u poljoprivredi.

„Ako bih mogao opet da se rodim, u sledećem životu bih želeo da budem farmer u Vojvodini”, kazao je Hek. On je takođe ispričao anegdotu o tome kako je, videvši prvi put vojvođansku crnicu, jedan njegov prijatelj poželeo da stane i da se, kako je rekao, „najede te plodne zemlje”.

E sada, Autonomija će pratiti dalje širenje „istine o Vojvodini”.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!