Bugarski: Za saradnju Vojvodine sa hrvatskim regijama

15 Nov 2013

Za period 2014-2020. godine, sredstva EU biće mnogostruko veća, te će biti moguće realizovati više projekata

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski založio se danas u Borovu u Hrvatskoj za saradnju Vojvodine sa hrvatskim regijama i dodao da će u periodu od 2014. do 2020. godine biti više sredstava Evropske unije za prekograničnu saradnju.

“Neophodno je da sarađujemo, da gledamo u budućnost i definišemo zajedničke tačke i interese za dalji razvoj odnosa”, rekao je Bugarski na skupu o prekograničnoj saradnji a prenosi Biro za informisanje Vlade Vojvodine.

Dodao je da posebnu pažnju treba obratiti na saradnju u oblastima koje će poboljšati život građana sa obe strane granice i naveo da je sa Hrvatskom dosadašnja saradnja bila odlična.

Prema njegovim rečima, za period 2014-2020. godine, sredstva Evropske unije biće mnogostruko veća, te će biti moguće realizovati više projekata.

Načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović predstavio je projekat “Mreža preduzetničkih centara” i objasnio da je cilj tog projekta povezivanje privrednika, razmena iskustava u različitim oblastima, kao i stvaranje i jačanje kontakata među opštinama.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!