Bugarski: Vojvodina daje 40 odsto BDP-a i 40 odsto izvoza

18 Feb 2013

Oko 40 odsto ukupnih stranih ulaganja na teritoriji Srbije plasirano je u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za me?uregionalnu saradnju Branislav Bugarski izjavio je da je Vojvodina najrazvijeniji deo Srbije, koji ?ini 26 odsto teritorije Srbije, daje 40 procenata bruto društvenog proizvoda, 40 procenata od celokupnog izvoza, a oko 40 odsto ukupnih stranih ulaganja na teritoriji Srbije plasirano je u Vojvodini.

Bugarski je na predstavljanju projekta o energiji biomase u Trstu rekao da produktivnost, cena rada i rezultati rada daju prednost Vojvodini u odnosu na druge regije.

On je dodao da je pokrajinska vlada spremna da podrži strane investitore i da im obezbedi olakšice u administrativnoj proceduri, kao i “druge vrste podsticaja”, preneo je Biro za odnose s javnoš? Vlade Vojvodine.

“Pogodnosti za ulaganje u Vojvodinu su brojne, a to se pre svega odnosi na mogu?nost snabdevanja tržišta jugoisto?ne Evrope, zatim tržišta EU, kao i Ruske Federacije”, rekao je Bugarski.

Predstavljanje projekta o upotrebi biomase u Vojvodini u energetske svrhe (Vojvodina Biomaš Energy) organizovali su Vlada italijanske pokrajine Frulija Venecija ?ulija (Friuli Venezia Giulia) i Udruženje privrednika Srednja Evropa (Mitteleuropa).

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!