- Autonomija - http://www.autonomija.info -

Bugarski: Vlada Srbije opstruiše izgradnju tunela kroz Frušku goru

Da bi se što pre nastavila izgradnja tunela kroz Frušku Goru, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski zatražio je danas hitan sastanak s ministarkom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Srbije, Zoranom Mihajlović.

Bugarski je za agenciju Beta rekao da se ne poštuje sporazum republičke i pokrajinske vlade o izgradnji tunela, da se ne poštuju rokovi izgradnje, a Javno preduzeće Putevi Srbije ne reaguje na zahteve iz Vojvodine.

„Rekli su nam da nakon promene Vlade Srbije čekaju da se ponovo utvrde nadležnosti. Čitav proces je ponovo zaglavljen i za mene je ovo sada već najobičnije političko šibicarenje“, rekao je Bugarski.

On je kazao da je za Pokrajinsku vladu „svako dalje odugovlačenje procesa neprihvatljivo“ i dodao „da se preko leđa građana Srema i Vojvodine, zbog političkih preganjanja, ponovo gubi vreme i vrši politička trgovina“.

Bugarski je ocenio da je projekat izgradnje tunela „primer gubljenja vremena“ jer je prvo zaustavljen rekonstrukcijom Vlade Srbije, a zatim je tadašnji ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović izneo novu ideju.

Ta ideja bila je da se ne radi projektna dokumentacija i paralelno počne izgradnja, već da se dokumentacija pripremi za godinu dana, a da se potom odluči kako će se projekat finansirati, naveo je Bugarski.

Dodao je da od poslednjih izbora u Srbiji ne postoji Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, već je podeljeno u dva, te Ministarstvo privrede odgovornost prebacuje na Ministarstvo infrastrukture.

„I tako se posao koji je trebalo da bude završen u aprilu ili maju 2013. godine, produžava u 2015. godinu, jer se stalno rade rokade, a konkretnih rezultata nema. Zbog toga tražimo sastanak s ministarkom Mihajlović, jer je za nas svako novo odugovlačenje neprihvatljivo“, dodao je Bugarski.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!