Bugarski: Republičkim izborima SNS želi da izbegne poraz na lokalu

15 jan 2016

SNS ima opadajuću tendenciju popularnosti kod građana

Funkcioner Demokratske stranke Branislav Bugarski ocenio je da će se, ukoliko budu raspisani republički izbori, to odraziti na kvalitet lokalnih i pokrajinskih izbora jer se u kampanji neće razgovarati o onome što je bitno za Vojvodinu i za opštine i gradove.

„Raspisivanjem vanrednih republičkih izbora zajedno sa pokrajinskim i lokalnim, Srpska napredna stranka pokušaće da se spasi od izbornog poraza na lokalu, na račun popularnosti Aleksandra Vučića. U pojedinim opštinama i gradovima rejting SNS-a je veoma nizak, on počinje sa jedinicom ili dvojkom u dvocifrenim iznosima, što je daleko ispod popularnosti samog Vučića“, izjavio je Bugarski za Radio televiziju Vojvodine.

On dodaje da SNS ima opadajuću tendenciju popularnosti kod građana i da se samo zbog toga i debatuje da li će biti vanrednih republičkih izbora.

„Racionalno gledano, nema nijednog razloga za raspisivanje novih republičkih izbora. Molim lepo, dobili ste poverenje građana, vanredno traženo 2014. godine, a sada ponovo želite da ga tražite samo dve godine kasnije“, ukazao je.

Ipak, dodao je, ne veruje da bi raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora imalo značajan uticaj na rezultat Demokratske stranke.

„To može imati uticaja u smislu da bi se oni koji nemaju svoje ja i nemaju dovoljno kvaliteta da rade u svojim gradovima i opštinama ili u autonomnoj pokrajini, mogli sakriti pod suknju Aleksandra Vučića. Verujem, međutim, da ćemo imati iznenađujuće kvalitetan izborni rezulat, upravo zahvaljujući tome što građani jako dobro prepoznaju ko su kandidati u njihovim lokalnim sredinama, kakvi su im kvaliteti i kakve biografije. Isto tako, građanima je jasno da neće neko drugi doći u njihovu opštinu da je vodi, već će je voditi upravo ti čije ime je na lokalnoj izbornoj listi“, naglasio je Bugarski gostujući u emisiji Politbiro RTV-a.

Bugarski je potvrdio da se aktuelni pokrajinski premijer i lider DS-a Bojan Pajtić neće ponovo kandidovati za prvog čoveka Pokrajinske vlade, a da je na organima stranke da izaberu najboljeg kandidata za to mesto.

Na pitanje da li će on biti kandidat DS-a za pokrajinskog premijera, Bugarski je odgovorio da to nije pitanje za njega.

„To nije samo pitanje nečije lične ambicije. Ako me pitate da li imam ličnu ambiciju da budem pokrajinski premijer, ona je potpuno nesporna. Ali to ne zavisi od mene, već od organizacije, od tima i cilja koji ćemo zajedno da postavimo pred izbore. Važan je tim. Imamo jasnu predstavu šta se dešava kada pojedinac smatra da je iznad tima i sistema, to ne može da nas odvede u dobrom pravcu“, naveo je.

Govoreći o predstojećem sastanku opozicije na kojem će se govoriti o mogućem zajedničkom izlasku na izbore, Bugarski je kazao da veruje da će obavezivanje da se neće ulaziti u koaliciju sa SNS biti samo jedan od elemenata o kojem će se razgovarati.

„Ubeđen sam da sve stranke koje su pozvane na taj sastanak gaje isti ili sličan sistem vrednosti i uveren sam da ne može biti spora oko pitanja kao što su povlačenje zakona o poljoprivrednom zemljištu, pitanje Beograda na vodi, reforme pravosuđa, pravednijeg poreskog sistema ili vraćanja penzija na prethodni nivo, odnosno poništavanje odluke kojom su penzionerima smanjene penzije i kojom je međugeneracijski ugovor u Srbiji poništen na brutalan i nepošten način“, naglasio je.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!