Bugarski: Drago nam je što premijer obilazi investicije koje smo realizovali

22 apr 2015

Ambijent za ulaganje se pogoršao

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da je poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića firmama Simens i Svarovski u Subotici „pohvala za rezultate Pokrajinske vlade“.

„Iako nam je drago što premijer stalno obilazi investicije koje smo mi realizovali, žao nam je što nema novih i što se ambijent za ulaganje pogoršao“, rekao je novinarima Bugarski.

Svarovski

Pronađite Vučića…

On je podsetio da je Simens od 2003. godine na teritoriji Vojvodine i da je Pokrajinska vlada uložila desetine miliona dinara u poboljšanje infrastrukture u Industrijskoj zoni u Subotici, gde se ove fabrike nalaze.

Bugarski je dodao da je premijer danas pre trebalo da obiđe arapske investitore koji nisu obradili oranice u Vojvodini, investitore koji najavljuju svoj odlazak nezadovoljni pogoršanjem ambijenta, korupcijom i državnom upravom, kao i da treba da se zapita zašto su tri nemačke investicije otišle u Makedoniju, a ne u Srbiju.

„Na žalost, ove godine, prvi put nakon dugog niza godina, nemački investitori su pesimisti u odnosu na privredni ambijent u Srbiji“, rekao je Bugarski.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!