Brod teatar na međunarodnoj turneji

09 sep 2014

Teatar doseže publiku u 11 država i jača međusobno razumevanje i dijalog evropskih građana, istovremeno poštujući kulturnu raznolikost i doprinoseći interkulturalnom dijalogu

Brod teatar koji je isplovio iz Beča u okviru međunarodne multikulturalne turneje stigao je u Novi Sad, dok u beogradsku luku stiže 11. septembra, a u Smederevo 12. septembra, saopštili su danas organizatori.

Cilj projekta Reke Evrope je da istraži uticaj reka na kulturu Evrope i stvori mogućnost za interkulturalne susrete, istraživanje, učenje i razvoj interdisciplinarnih i pan-evropskih umetničkih dela.

Kako je kazao jedan od organizatora, teatar doseže publiku u 11 država i jača međusobno razumevanje i dijalog evropskih građana, istovremeno poštujući kulturnu raznolikost i doprinoseći interkulturalnom dijalogu.

U navedenim lukama biće izveden odgovarajući program: muzičko-plesne radionice, dizajnerska radionica, ples, radionica sa interaktivnim likovnim instalacijama.

Istraživački program u muzici, plesu, pozorištu, vizuelnim i primenjenim umetnostima fokusiran je na kreiranje zajedničkog programa za publiku koja živi u slivovima Dunava, Rajne, Odre i Elbe.

Tokom puta od Beča do Rusa, brod će stati u 24 grada, izvesti 38 performansa, prolazeći kroz sedam zemalja.

Zajedno sa autobuskom turnejom, koja sledi posle putovanja brodom, biće obuhvaćena 52 performansa u 38 gradova u 11 zemalja.

Pored Austrije, Poljske, Holandije, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Nemačke u organizaciji, pripremi i realizaciji učestvovala je i ekipa Studentskog kulturnog centra Novi Sad.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!