Brankica Stanković zatražila da joj se ukine obezbeđenje

06 mar 2015

"Nedopustivo je da predstavnici države ne reaguju na brojne neistine"

Urednica Insajdera Brankica Stanković zatražila je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije da joj u „najkraćem roku, na ličnu odgovornost“ ukine policijsko obezbeđenje.

Navodeći primere ubistva premijera Zorana Dinđića i novinara Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, Brankica Stanković je ukazala da, kao „novinar čija je bezbednost prema zvaničnim podacima ugrožena, smatra da je nedopustivo da predstavnici države ne reaguju na brojne neistine u kampanji“ koja se vodi protiv nje kao što je to bio slučaj i 2002. godine.

„Takvim ćutanjem država pokazuje svu svoju nemoć, a samim tim dovodi do dodatnog ugrožavanja nečije bezbednosti. Zbog svega navedenog, nemam izbora, nego da zatražim da mi na sopstvenu odgovornost, u najkraćem mogućem roku, ukinete obezbeđenje jer je to očigledno i bio cilj cele ove kampanje“, prenosi sajt B92.

Brankica Stanković ima policijsko obezbeđenje od 2009. godine kada joj je prećeno zbog serije emisija o „fudbalskoj mafiji“. Insajder je u ponedeljak emitovao novu emisiju koja se bavi stanjem u vodećim fudbalskim klubovima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!