Božović: Ugovor za jelku nije raskinut, vrh gradske vlasti Novu godinu da proslavi u pritvoru

23 dec 2017

"Pažnja, pljačka je u toku"

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da ugovor za novogodišnju jelku u centru Beograda nije raskinut, jer da jeste, jelka bi morala da bude sklonjena, a vrhu gradske vlasti poručio je da svi zajedno treba da proslave Novu godinu u pritvoru.

„Tražili smo od tužilaštva da reaguje i reagovalo je. Mi mislimo da je veoma važno pošto su uhvaćeni u krađi da se svi zajedno nađu i proslave Novu godinu u pritvoru, jer Beograđani ovo nisu zaslužili“, kazao je Božović novinarima kod novogodišnje jelke u Knez Mihailovoj ulici gde su okupljeni članovi beogradskog dobora DS-a gađali jelku kesama i toalet papirom.

Božović je ocenio da gradska vlast iz svog džepa mora vratiti Beograđanima svaki dinar koji su dali smanjenim penzijama i smanjenim platama za ovu jelku.

On je rekao da je laž izjava gradonačelnik Beograda Siniša Mali da je jelka poklonjena i upitao zašto bi bila poklonjena ako je sve na kraju bilo po zakonu, kao što tvrdi Mali i vlasnik firme „Kip lajt“ (Keep Light).

„Ugovor sa firmom ‘Kip lajt’ nije raskinut. U ovom slučaju može da bude samo sporazumno raskinut, a da je raskinut, jelka bi morala da bude sklonjena odavde“, kazao je Božović i upitao šta će biti sa ostalim pljačkama iz budžeta Beograda za 2018. godinu.

Upitao je da li će, kao što je firma „Kip lajt“ navodno poklonila jelku Beograđanima „pošto su uhvaćeni u krađi sa vrhom gradskse vlasti“, i predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pokloniti jarbol Beograđanima za Novu godinu.

„Da li će i Vučić pokloniti jarobol Beograđanima za Novu godinu, s obzirom da ga je promovisao pre mesec dana sa cenom od 216 miliona dinara, a u međuvremenu za 30 dana jarbol je poskupeo na 234 miliona dinara“, rekao je Božović.

Članovi beogradskog odobra DS-a gađali su novogodišnju jelku žutim kesama u kojima su bili papirići, kao i toalet papirom, dok su postolje jelke oblepili žuto-crnom trakom i malim plakatim na kojima je pisalo „Pažnja, pljačka je u toku“.

U Knez Mihailovoj ulici u Beogradu postavljena je novogodišnja jelka od 83.000 evra, a kupljena je od firme „Kip lajt“.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prvo je rekao da je iznenađen iznosom, ali je potom priznao da je taj iznos naveden u predlogu budžeta i poručio da će ugovor sa firmom „Kip lajt“ biti raskinut, a nakon toga je ta firma saopštila je da je spremna da sporazumno raskine ugovor sa Gradom Beogradom o nabavci novogodišnje jelke i da je pokloni Beograđanima.

Grad Beograd od firme „Kip lajt“ godinama unazad kupuje prazničnu rasvetu. Regionalna TV N1 juče je prenela da je grad Beograd u poslednje tri godine za nabavku i reparaciju ukrasne novogodišnje rasvete potrošio nešto više od četiri miliona evra.

Više javno tužilaštvo postupa u vezi sa spornim javnim nabavkama u Beogradu, koje su povezane s kompanijom „Kip lajt“, uključujući i spornu nabavku novogodišnje jelke od 83.000 evra, preneo je juče portal Insjader.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!