Božović: Licemeran i sraman odnos Vučića i SNS prema žrtvama ratnih zločina

09 Oct 2017

"O kakvoj pravdi govori Vučić kada daju garancije za puštanje Mladića na slobodu i kada dovode ratne zločince na vlast"

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović upitao je danas Srpsku naprednu stranku i predsednika Srbije Aleksandra Vučića “o kakvoj pravdi govore za srpske žrtve kada su zahvaljujući glasovima SNS-a ratni žločinci došli na vlast“.

Povodom današnje izjave predsednika Srbije da je oslobađajuća presuda za ratnog komandanta bošnjačkih snaga u Srebrenici Nasera Orića dokaz da životi srpskih civila nisu jednako vredni kao životi drugih ljudi, Božović je kazao da je Vučić “tobože zabrinut nad time što nema pravde za srpske žrtve”.

Božović je dodao da se “predsednik Srbije smeje u lice srpskim žrtvama kada je zahvaljujući njegovim glasovima i glasovima SNS-a Ramuš Haradinaj postao premijer Kosova”.

“O kakvoj pravdi govore Aleksandar Vučić i SNS kada daju garancije za puštanje Ratka Mladića na slobodu? O kakvoj pravdi govore kada dovode ratne zločince na vlast?”, upitao je Božović u pisanoj izjavi.

Dodao je da Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka razumeju pravdu i cene žrtve prema tome da li su zločinci u biznisu sa njima ili nisu.

Božović je kazao da se ratni zločini i ratni zločinci moraju osuditi uvek i svuda i da žrtve ne treba deliti po nacionalnoj, verskoj ili nekoj drugoj osnovi.

Svi ratni zločinci su isti. I Ramuš Haradinaj i Naser Orić i Ratko Mladić su kukavice i neljudi. Licemerno je nekima da povlađujete samo zbog vlasti ili poslovnih kombinacija”, naveo je Božović.

Dodao je da je “neophodna pravda za sve žrtve jer je jedino tako moguće doći do iskrenog pomirenja u regionu i da je sve ostalo licemerno i sramno”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!