Božović (DS): Direktor muzičkog programa fontane na Slaviji prima 150.000 dinara

Fontana ima direktora muzičkog programa!?

06. dec 2017

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da postoji muzički direktor fontane na Slaviji i upitao zbog čega je plaćen mesečno 150.000 dinara.

Obrazlažući zahtev za formiranje anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica o ulozi i odgovornosti najviših organa vlasti za preskupu rekonstrukciju Trga Slavije i izgradnju muzičke fontane, Božović je u Skupštini Srbije rekao da ta fontana ima direktora muzičkog programa.

„Vi svuda sve napalatite četiri ili pet puta skuplje. Kako je to moguće da u svakom poslu, u svakom asfaltiranju, u svakoj žardinjeri vi morate da se ugradite, vi morate da pljačkate i da otimate i zato anketni odbor, da vidimo zbog čega je direktor muzičkog programa fontane plaćen 150.000 dinara“, rekao je Božović.

On je kazao i da je osnovno pitanja zašto je neko došao na ideju da izvrši rekonstrukciju Trga Slavija, a da pritom ne bude podzemnog prolaza i da i dalje bezbednost pešaka ostaje ugrožena.

Poslanik DS-a pitao je kako je moguće da nije raspisan konkurs za idejno rešenje i kako je moguće da Beograd dobije fontanu „sa nekog sajta, tipsku, koju je neko video u Dubaiju“, a i koja, kako na tom sajtu piše, košta 500.000 evra.

On je zato pitao zašto je ta fontana Srbiju koštala dva miliona evra.

Obrazlažući predlog za ukidanje važenja odluke o smanjenju plata i penzija Božović je kritikovao vlast zbog tih mera i obraćajući se poslanicima Srpske napredne stranke rekao: „Sram vas bilo, gospodo“.

Predsednica parlamenta Maja Gojković mu je rekla da je prekoračio svaku meru obraćanja u parlamentu, da treba da se smiri i da nije na mitingu, a zatim stavila njegov predlog na glasanje rečima: „Stavljam na glasanje ovaj predlog šta god da je“.

Božović: Imamo dokaze da su pojedinci iz vrha vlasti prisustvovali rušenju u Savamali

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da su rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala prošle godine prisustvovali pojedini predstavnici samog vrha gradske vlasti koji dolaze iz Srpske napredne stranke (SNS) i da će uskoro izaći sa dokazima o tome.

Božović je u Skupštini Srbije obrazlažući predlog da se formira anketni odbor koji bi ispitao činjenice o tom slučaju, rekao da su objekti porušeni uz saradnju „dela podzemlja“ sa kojima, kako je naveo, SNS ima bliske veze.

„Te noći policija nije htela da reaguje, a uskoro ćemo izaći sa konkretnim dokazima i činjenicama da su pojedini predstavnici gradske vlasti čak bili prisutni na mestu tog zločina“, rekao je Božović i dodao da su pripadnici podzemlja „obezbedili“ da se građani vezuju i nisu dali da se zove policija, a potom ni da izađe na mesto dešavanja.

On je istakao da će kad-tad taj slučaj ispitati i da će oni koji su krivi odgovarati pred zakonom.

Božović je kazao da je u Savamali porušena nečija kuća, firma koje su po Ustavu Srbije nedodirljive i da ne može neko da dođe na ideju da se „nekom nešto sruši da bi se nekom drugom predalo“.

(Beta, foto: N1) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Šefica
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga