Boris Isaković podneo ostavku na mesto direktora Drame SNP-a

29 sep 2014

"Nisam ni uvređen ni preplašen anonimnom peticijom"

Direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta (SNP) iz Novog Sada Boris Isaković podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju zbog loše atmosfere u tom teatru, koja je izazvana anonimnom najavom peticije za njegovu ostavku.

Isaković je na konferenciji za novinare rekao da nije ni uvređen ni preplašen tom peticijom.

“Za mene je ovaj profesionalni ciklus završen”, kazao je Isaković i dodao da su pred njim brojne glumačke obaveze.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević rekao je da je Isaković svoj posao na mestu direktora Drame tog teatra obavljao odlično, o čemu svedoče i brojni domaći i međunarodni uspesi. Dodao je da će Isaković nastaviti da obavlja dužnost direktora u ostavci, dok ne budu završeni započeti projekti.

Milosavljević je ranije rekao da se slični zahtevi za smenu pojavljuju svaki put kada neki deo tog teatra napravi uspeh koji nadilazi “palanačke” okvire. Podsetio je da se slična stvar dogodila i kada je pre nekoliko godina Balet SNP-a postigao zapažene uspehe u evropskim okvirima, nakon čega je “neko anoniman” prikupljao peticiju za smenu direktorice Baleta Olivere Kovačević Crnjanski. “Kada to nije prošlo, poslata joj je SMS poruka s pretnjama, nakon čega je podnela ostavku. Koliko mi je poznato policija nije obustavila istragu tim povodom. I tada su pominjani potpisi koje do danas nisam video”, naveo je Milosavljević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!