Bogaroški: Pokrajina spremna za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta

03 apr 2015

"Nedopustivo da radovi na izgradnji stoje već godinu dana“

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branislav Bogaroški izjavio je danas da radovi na izgradnji Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu još uvek stoje jer Ministarstvo građevina i Železnice Srbije još uvek nisu odgovorili na predloge rešenja koje su im uputile pokrajinske vlasti.

“Pokrajinska vlada je spremna i finansijski sposobna da nastavi sa finansiranjem izgradnje Žeželjevog mosta preko Dunava kod Novog Sada”, rekao je Bogaroški prilikom obilaska gradilišta.

On je dodao da je Pokrajinska vlada spremna i na svako drugo rešenje koje bi omogućilo nastavak radova na izgradnji mosta, jer je prevashodno u interesu građana Novog Sada i pokrajine Vojvodine da most bude što pre završen, ali i u interesu cele države Srbije i regiona.

„Nadam se da će se pronaći snage, volje i razumevenja, pre svega od strane Ministarstva građevine i Železnica Srbije kao investitora, da se ovaj proces odblokira, jer je nedopustivo da radovi na izgradnji stoje već godinu dana“, rekao je Bogaroški i dodao da administrativne prepreke ne smeju da budu razlog zašto se most ne završava.

On je podsetio da je Pokrajina kao finansijer do sada uložila 587 miliona dinara u izgradnju Žeželjevog mosta, da je 30. decembra uplatila 97 miliona dinara po osnovu nepredviđenih radova, na osnovu zaključka Vlade Srbije, i naveo da je spremna da plati i još dva miliona evra mimo onoga što je ugovoreno u osnovnom ugovoru.

Najavio je da će u ponedeljak biti održan sastanak sa predstavnicima Evropske unije, Ministarstva građevine i Železnica Srbije i izrazio nadu da će se tada pronaći i rešenje za nastavak radova.

Žeželjev most preko Dunava u Novom Sadu srušen je u aprilu 1999. godine, u NATO bombardovanju Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!