Bodrožić: Vučić se neprimereno izražava

17 Oct 2017

"Rešavanje pitanja Kosova je zapalo aktuelnoj vlasti i to je nebeska pravda i zaslužena kazna ljudima koji su nas uveli u nacionalističko ludilo koje traje do danas"

Urednik Kikindskih novina i potpredsednik Nezavisnog udružđenja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić smatra da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić neprimereno izražava za funkciju koju nosi.

“Kad čovek gleda našeg predsednika ili će ustati da se potuče, ako ga podržava, ili će se uplašiti”, izjavio je Bodrožić u Novom danu televizije N1 i podsetio da je Vučić u ponedeljak na konferenciji za štampu vikao i neprimereno se izražavao.

Ne znam predsednika neke države u Evropi da se tako ponaša, “histeriše, raspravlja se sa ljudima koji nisu tu”, ocenio je Bodrožić, koji misli da bi Vučić emocije trebalo da “ostavi kod kuće” i “ponaša se u skladu sa funkcijom”.

Prema Bodrožićevoj oceni, takvo Vučićevo ponašanje “eskalira i iz godine u godinu je sve drastičnije”.

On je ocenio i da su za ozbiljnu promenu Ustava, zbog Kosova, potrebni ozbiljna rasprava i ozbiljan dijalog, ali primećuje da nema naznaka da Vučić, “koji je glava svega, ima nameru sa bilo kim da razgovara”.

Rešavanje pitanja Kosova je zapalo aktuelnoj vlasti, a Bodrožić tvrdi da je to “nebeska pravda” i “zaslužena kazna ljudima koji su nas uveli u nacionalističko ludilo koje traje do danas”.

Prema stavu Bodrožića, opozicioni blok, čak i u više kolona, može da pronađe zajednički imenitelj i postigne dobre izborne rezultate.

To je moguće, kako je objasnio, ako se zajednički nastupi u traženju regularnih uslova za izbore, normalne medijske prezentacije učesnika u izborima i sprečavanju “da se ljudi dovoze na biračka mesta na dan izbora”.

Osvrćući se na položaj medija, Bodrožić je predočio da bavljenje novinarstvom danas “znači očaj i svakodnevnu glavobolju”.

Došlo je do kuliminacije urušavanja demokratije i slobode govora, dok se prostor za slobodne medije suzio do krajnih granica, naveo je Bodrožić.

“Dobro je da se u mraku nešto pomerilo, nakon slučaja sa Vranjskim, i što je došlo do solidarnosti, da bismo sačuvali malo medija gde vlast još nema zadnju reč”, rekao je Bodrožić, povodom Proglasa “Za slobodu medija” i aktivnostima istoimene grupe.

(FoNet) 

Podelite ovu stranicu!