Boarov: Vek oporavka posle katastrofe pod Miloševićem

08 May 2009

Srbiji će biti potrebno 100 godina da se oporavi od ekonomske katastrofe koju je doživela u vreme Miloševićevog re…

boarov.jpgSrbiji će biti potrebno 100 godina da se oporavi od ekonomske katastrofe koju je doživela u vreme Miloševićevog režima, izjavio je danas profesor na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dimitrije Boarov.
Na seminaru “Izveštavanje o Vojvodini” Boarov je rekao da realne ekonomske procene govore da je Srbija za 11 godina Miloševićeve vladavine – od 1989. do 2000. godine, izgubila 150 milijardi dolara društvenog proizvoda.
“To je bio fatalni udarac razvoju Vojvodine i Srbije, za koji je odgovoran Miloševićev režim. Takav udarac se ne može nadoknaditi u narednih 100 godina”, kazao je Boarov.
On je ocenio da su velike zablude o ekonomskoj razvijenosti Vojvodine: “Vojvodina više ni izbliza nije toliko bitno razvijenija od centralne Srbije, kao što je to nekada bio slučaj”.
Prema njegovim rečima, razlog za spori razvoj Vojvodine je pre svega u položaju te pokrajine u Srbiji, a potom i u izmeni strukture svetske proizvodnje.
Trodnevni seminar “Izveštavanje o Vojvodini” organizuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine, uz podršku američke fondacije NED (National Endowement for Democracy).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!