Birač iz BiH na internetu prodaje glas na izborima

25 sep 2012

Anonimni oglašivač na internetu naveo je da je glas spreman prodati svim strankama u BiH osim SDA kao i da je moguće da svoj glas dodijeli stranki u zamjenu za ogrijev za zimu

Zanimljiv oglas pojavio se na bosanskohercegovačkom internetskom oglasnom portalu pik.ba da jedan birač prodaje glas na predstojećim izborima za sto eura što je potaknulo rasprave o sumnjama u masovnu stranačku kupnju glasova i nelegalno financiranje kampanje za što se najviše tereti Narodna stranka Radom za boljitak braće Lijanovića iz Širokog Brijega

Anonimni oglašivač na internetu naveo je da je glas spreman prodati svim strankama u BiH osim SDA kao i da je moguće da svoj glas dodijeli stranki u zamjenu za ogrjev za zimu. Oglas je objavljen u rubrici hitno i ima više stotina pregleda posjetitelja ovog portala.

Nevladina organizacija koja se bavi ukazivanjem na korupciju Transparency International (TI) prijavila je Tužiteljstvu BiH Narodnu stranku Radom za boljitak za nelegalno financiranje kampanje budući su gotovo identične poruke ove stranke i ministarstva poljoprivrede Federacije BiH kojemu je na čelu dopredsjednik te stranke Jerko Ivanković-Lijanović. Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je kampanju za kupnju domaćih proizvoda uoči početka izborne kampanje za lokalne izbore u BiH, zbog čega je reagirao TI.

HDZ BiH pozdravio je tu odluku Transparencyja, a američki veleposlanik u BiH Patrick Moon podržao je rad ove nevladine organizacije.

Zbog sumnji u kupnju glasova na proteklim općim izborima, u tužiteljstvima postoji više prijava protiv Narodne stranke Radom za boljitak.

(Tportal)

Podelite ovu stranicu!