BiH: Samir Hodović prekrečio grafit „Srbe na vrbe“

24 apr 2015

Samir Hodović, frontmen benda Velahavle, prekrečio je uvredljivi grafit "Srbe na vrbe" koji je ispisan na zidu u sarajevskom naselju Vraca

Samir Hodović, frontmen benda Velahavle, prekrečio je uvredljivi grafit „Srbe na vrbe“ koji je ispisan na zidu u sarajevskom naselju Vraca.

Hodović i njegov prijatelj odlučili su uvredljivi grafit prekrečiti i na taj način ukazati da u glavnom gradu BiH ne smije biti mjesta fašizmu i primitivizmu.

„Ovaj grad su branili i Srbi zajedno za ostalim nacijama i građani ovog grada nisu ovo dopuštali ni u ratu, a gdje li sada. Napravljen je ambijent da ovakve stvari ljudima izgledaju banalno, a nisu banalne i napravljena je atmosfera da reakcija kao naša izgledaju patetično“, kazao je Hodović u videu koji je objavio na YouTubeu.

Dodao je da video nije doprinos konceptualnoj umjetnosti niti lična promocija. Odlučili su se grafit prekrečiti i snimiti video kako bi ukazali ljudima da moraju početi reagovati na fašizam i ne dopuštati da se pojavljuje u bilo kojem obliku.

(N1)

Podelite ovu stranicu!