Bez novokomponovanih splavova u Zrenjaninu

05 mar 2015

Zrenjaninski sud odbacio žalbe "investitora" i Voda Vojvodine u slučaju splava na jezeru u centru grada

Zrenjaninski Viši sud odbio je žalbe investitora i JVP „Vode Vojvodine“ i potvrdio time meru privremene zabrane postavljanja splava na jezeru u centru grada.

Po rečima predstavnice građana naselja Mala Amerika Milane Vukov do odbacivanja žalbi došlo je nakon što je Viši sud ocenio da u skladu sa odredbama Zakona o javnoj svojini, vodno zemljište predstavlja dobro od opšteg interesa, koje uživa posebnu zaštitu, te da su javna preduzeća, javne agencije i društva kapitala kojima je povereno upravljanje ovim dobrima dužni da sa njima upravljaju savesno, zakonito i štiteći isključivo javni interes.

Početkom septembra prošle godine 53 građana Zrenjanina podnelo je tužbeni zahtev kojim se zahteva da se ugovor između ugostitelja i „Voda Vojvodine“ proglasi ništavnim.

Vukov je navela da je cilj građana bio da se pokretanjem sudskog postupka zaštiti javni interes i spreči nezakonito postavljanje splavova na jezeru u centru grada.

Grupa građana je pored jezera protestovala 35 dana, nakon čega je nadležni sud doneo odluku da se uvede mera privremene zabrane postavljanja plutajućih objekata do okončanja sudskog postupka. Na ovakvu odluku suda obe tužene strane uložile su žalbu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!