Beograd: Tata i mama izađite sa nama

10 Apr 2017

"U novom broju Zabavnika - pomozi Vučku da stavi listiće u kutiju bez savijanja"

Kolona u kojoj je nekoliko hiljada uglavnom mladih, krenula je večeras oko 19 sati sa Trga Nikole Pašića u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama Beograda ka Terazijama, koja bi, kao i prethodnih dana trebalo da se završi posle 21 sat ispred Doma Narodne skupštine, mesta okupljanja.

Okupljeni na protestu, koji je ušao u drugu nedelju, uzvikuju “Vučiću lopove, pokrao si izbore”, “AV, AV, AV”, “Vrati babi penziju”…

Uz transparent “Dole diktatura”, učesnici osmog “Protesta protiv diktature” nose i transparetne na kojima su naveli “zahteve”, među kojima je “Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje”, “Smena kompletne političke elite”, “Zdravstvo za sve”, “Slobodni izbori”, “Sloboda medija”, “Departizacija, decentralizacija”, “Zaštita i poboljšanje radnih prava”, a tu je i transparent “Narod gladuje elita se raduje”.

Kolona će, kako se očekuje, proći istom trasom kao i sinoć, dugom oko pet kilomtara – preko Terazija, Trga Republike, Takovske ka zgradi RTS-a, pa ka Vladi Srbije, zatim Ulicom kneza Miloša ka Slaviji, Kralja Milana i nazad do Doma Narodne skupštine.

Studenti traže smenu predsednice parlamenta Maje Gojković, čelnika RTS-a i urednika informativnog programa RTS-a, smenu članova saveta REM-a. Juče su stigli novi zahtevi: pojednostavljenje procedure glasanja u dijaspuri i poništavanje lažnih doktorata visokih funkcionera SNS Nebojše Stefanovića i Siniše Malog.

Učesnici protesta doneli su i transparente na kojima piše “Hej, koja je izlaznost na Centralnom groblju”, “Ne pada mi na pamet da budem predsednik”, “Protiv terora vlasti” i “U novom broju Zabavnika – pomozi Vučku da stavi listiće u kutiju bez savijanja”.

Po ceni od 50 dinara u prodaji su i bedževi sa natpisima “Puko si”, “Av, av, av”, “Nemoj babu da mi lažeš”, “Tata i mama izađite sa nama”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!