Bela Crkva: Zamenik gradonačelnika pretio novinaru

30 Jan 2016

Marjan Aleksić je nedavno prešao iz Jedinstvene Srbije, u kojoj je bio potpredsednik, u Srpsku naprednu stranku

Zamenik predsednika opštine Bela Crkva Marjan Aleksić uputio je danas pretnje i polomio mobilni telefon novinaru iz tog mesta Stefanu Cvetkoviću.

Kako su agenciji Beta kazali očevici, incident se dogodio u restoranu Dunavski cvet u mestu Stara Palanka, dvadesetak kilometara od Bele Crkve.

Prema njihovim navodima, Aleksić je prišao stolu, za kojim je Cvetković sedeo sa kolegama novinarima iz Produkcione grupe “Mreža” iz Beograda, i verbalno mu pretio, a kada je primetio da je Cvetković uključio telefon da bi snimio pretnje, Aleksić mu je polupao displej na uređaju.

Marjan Aleksić je nedavno prešao iz Jedinstvene Srbije, u kojoj je bio potpredsednik, u Srpsku naprednu stranku (SNS).

Ranije su mediji ali i pojedini visoki funkcioneri SNS iz Beograda dovodili Aleksića u vezu sa korupcionaškim aferama u Beloj Crkvi.

Lokalna vlast u tom mestu, predvođena Demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, smenjena je pre dve nedelje uz brojne incidente.

LSV osudio napad na novinara Stefana Cvetkovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas osudila napad i pretnje koje je juče novinaru Stefanu Cvetkoviću uputio zamenik predsednika Opštine Bela Crkva Marjan Aleksić.

“Očekujemo da nadležni organi tim povodom hitno reaguju i da za Aleksića zakoni jednako važe, bez obzira na to što je on opštinski funkcioner i ujedno i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS)”, piše u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je napad na novinara posledica činjenice da niko nije odgovarao za nasilje koje je primenjeno prema odbornicima LSV i Demokratske stranke pre dve nedelje, kada je SNS smenio te stranke sa vlasti u Beloj Crkvi.

“Zbog toga, Aleksić je, očito, bio uveren da može i da maltretira ljude i lomi telefone svakome ko mu zasmeta”, navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica Opštinskog odbora LSV u Beloj Crkvi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!