Bebac: Vučić da se izvini roditeljima koje je ponizio

15 Oct 2016

“Prekinite da ugrožavate krhku budućnost roditeljstva u ovoj zemlji! Izvinite se svim roditeljima koje ste, po ko zna koji put, uvredili i ponizili”

Roditeljski portal Bebac optužio je danas predsednika vlade Aleksandra Vučića da “ponižava” roditelje u Srbiji.

“Jučerašnjom izjavom da majke ne žele da rade zbog toga što za dvoje dece uzimaju socijalna davanja u visini minimalca, uvredili ste ne samo nezaposlene roditelje i njihovu decu, nego i sve porodice u Srbiji, bez obzira na materijalno stanje u kojem se nalaze”, naveo je Bebac u otvorenom pismu Vučiću.

Dodaje se da je Vučić ponizio majke izjavom da “uzmu za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da rade”, jer sa tim novcima one nikako ne mogu da pruže porodici sa dvoje dece iole dostojanstven život, da plate račune i kupe hranu, da kupe pelene, opreme decu za vrtić ili školu i da traže posao.

“Zapitajte se kako većina tih majki sa svojom porodicom preživljava sa sumom koja je manja za trećinu od minimalca svakog meseca. To što postoje ljudi koji zloupotrebljavaju socijalna davanja problem je države, administracije i službenika koje plaćaju svi građani Srbije i koji ne rade svoj posao. Umesto da istražite zbog čega postoje takve zloupotrebe, vi ubadate prst u oko najsiromašnijim roditeljima i porodicama koje jedva preživljavaju”, navodi se u pismu.

Bebac je optužio Vučića da je Vlada Srbije već u nekoliko navrata, a pre svega ukidanjem povraćaja PDV-a na bebi hranu i opremu, pokazala da joj nije stalo do roditeljstva.

“Prekinite da ugrožavate krhku budućnost roditeljstva u ovoj zemlji! Izvinite se svim roditeljima koje ste, po ko zna koji put, uvredili i ponizili”, zatražio je Bebac od predsednika Vlade Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!