Bebac: Novi Sad da hitno reši problem subvencija za privatne vrtiće

27 feb 2018

“Na sve dodatne probleme roditelja, tražiti im da vrtić plate unapred a da potom čekaju zakasnele uplate je više nego poražavajuće"

Roditeljski portal Bebac zahtevao je danas od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da “hitno” reši problem subvencija za privatne vrtiće u glavnom gradu Vojvodine.

“Roditelji su decu upisali u vrtiće pod uslovom da im grad prvo uplati subvencije, a da potom roditelji izvrše uplate vrtićima, uz obećanje od strane grada da subvencije neće kasniti! Sada se po ko zna koji put, usred školske godine, menjaju ‘pravila igre’ i od roditelja se traži da najpre pun iznos uplate vrtićima, a da potom čekaju uplate koje kasne”, naveo je Bebac u otvorenom pismu Vučeviću.

Dodaje se da samo za januar i februar mesec roditelji treba da uplate do 20.000 dinara po detetu, uz dodatne troškove vrtića, a roditelji koji taj novac nemaju, dolaze u situaciju da moraju dete da ispišu iz vrtića.

“Na sve dodatne probleme roditelja, tražiti im da vrtić plate unapred a da potom čekaju zakasnele uplate je više nego poražavajuće, a ovom odlukom uveli ste u problem i roditelje i privatne vrtiće. Podsećamo vas da su decu u privatne vrtiće upisali i roditelji koji su na to primorani jer ste njihovu decu u državnim vrtićima ostavili ispod crte!”, navodi se u pismu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!