Dodik će voziti Formulu 1!

24 okt 2011

Najnovije Miletovo Potemkinovo selo koštaće 20 miliona evra

Banjaluka planira da za 20 miliona evra izgradi sajamski kompleks, u okviru kojeg bi bila i pista za takmičenja Formule 1 i Moto gran prija, saznala je danas agencija Beta.

U projektu u koji je Beta imala uvid, navodi se da bi na sajamskom prostoru bio auto-motodrom u skladu sa standardima Međunarodne automobilske asocijacije (FIA) za održavanje takmičenja svih nivoa, uključujući i trke klase Formule 1 i Moto GP.

Sajamski kompleks bi bio na lokaciji kasarne „Krajiških brigada“.

Cilj projekta izgradnje Sajamskog kompleksa su jačanje međunarodne saradnje, privlačenje investitora i poslovno unapeđenje Banjaluke.

Nosioci projekta su Grad Banjaluka i Gradska razvojna agencija, a projekat će potencijalnim investitorima biti predstavljen na Sajmu investicija Investekspo koji se na Novosadskom sajmu održava od sutra do četvrtka.

Pored izgradnje sajamskih hala, uređenja otvorenog prostora i auto-motodordoma, planirana je i izgradnja površina za padobranstvo i terena za rekreaciju.

Predviđena je i izgradnju hotela sa najmanje četiri zvezdice, parkinga, železničke stanice, kongresnog centra, ambulante, vatrogasne stanice, preš-centra i zgrade uprave.

U projektu se navodi i da je, sagledavajući karakteristike postojeće banjalučke takmičarske staze, mogućnosti koje ona pruža i stanja, neophodno predvideti rekonstrukciju i revitalizaciju.

Dodaje se da je prostor neophodno dopuniti adekvatnom stazom za automobile i motocikle jer je postojeća staza uska i nedovoljno zahtevna za određene nivoe, kao i stazom za karting i obuku vozača, tribinama i drugim objektima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!