Balša Božović podneo ostavku na funkciju predsednika Gradskog odbora DS

07 mar 2018

"Da svako ponese deo sopstvene odgovornosti"

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović podneo je ostavku na tu funkciju zbog loših rezultata na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda.

On je u pismu ostavke u koji je agencija Beta imala uvid rekao da poraz DS na beogradskim izborima obavezuje u ime budućnosti stranke da svako ponese deo sopstvene odgovornosti.

„Kako je DS važniji od svakog pojedinca, a njena budućnost važna za politički život i demokratsku budućnost Srbije, smatram da je ovaj rezultat, pred sve nas, stavio obavezu da učinimo sve kako bi se DS ponovo uzdigla i ostvarila svoju političku ulogu“, naveo je Božović.

On je u ostavci naveo da je ponosan na dosadašnju zajedničku političku borbu i rezultate i zahvalio svima koji od te borbe nisu odustajali i sa kojima će nastaviti zajedno da se bori.

„Pozivam sve da zajedno nastavimo bitku za Beograd i za normalnu, modernu i evropsku Srbiju. Mi nikada nismo odustajali i nećemo odustajati zbog ove izgubljene bitke, na to nemamo pravo. Iz ovog poraza moramo izvući poruke i učiniti sve da ponovo osnažimo DS“, naveo je Božović.

DS je na izborima održanim u nedelju 4. marta ostala ispod cenzusa, sa osvojenih 2,1 odsto glasova izašlih birača, odnosno 18.286 glasova.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!