Baljak dobija pretnje pošto je u medijima označen kao kao izdajnik

"Naslednicima Šešeljeve ideologije koja je podstakla i izgubila sve ratove, još je preostalo da ratuje sa svojim građanima"

26. sep 2018

Građanski blok 381 i Pokret slobodnih građana osudili su danas što je reditelj i profesor Fakulteta dramskih umetnosti Janko Baljak označen kao izdajnika u emisiji „Kontravizija“ na televiziji Pink posle čega mu je upućen niz pretnji.

Baljak je juče na svom Tviteru napisao da će tužiti Lava Pajkića i televiziju Pink zato što su mu u emisiji „Kontravizija“ dodelili nagradu „Ljudski izdajnik“ čime su, kako je naveo, njegovu porodicu i njega izložili svakodnevnom maltretiranju i opasnostima na ulicama Beograda.

Građanski blok 381 i PSG upozorili su u saopštenju da „režimska propaganda“ svakodnevno i sistematično stavlja mete na čela slobodnomislećih ljudi i da snosi odgovornost za sve posledice koje iz toga proističu i tek mogu da proisteknu.

„Naslednicima Šešeljeve ideologije koja je podstakla i izgubila sve ratove, još je preostalo da ratuje sa svojim građanima. Nijedna vlast iz toga nije izašla kao pobednik, poraz postaje glavno obeležje Vučićeve vladavine„, navodi se u saopštenju.

Voditelj „Kontravizije“ Lav Pajkić je u jednom delu emisije kritikovao rad Baljka upitavši „šta očekivati od čoveka koji je pravio dela kao što su ‘Vukovar’, o tome da su Srbi zločinci, ‘Vidimo se u čitulji’, o srpskim kriminalcima, i odličan prosrpski film ‘Srbija u kontejneru'“.

„To je sve zaista sjajno. Za jedan od tih filmova dobio je nagradu Human Rights Watch (Nagradu za ljudska prava). Mi bismo ovom prilikom hteli da mu damo nagradu za ljudskog izdajnika“, kazao je Pajkić u „Kontraviziji“.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Raspust
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga