Bajatović: Prirodno je da Vojvodina bude najnaprednija

04 avg 2008

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je da nikome ne treba da smeta što Voj…

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je da nikome ne treba da smeta što Vojvodina želi da bude napredniji region od ostalih u Srbiji.
„Vojvodina je region u čijim su temeljima ekonomski parametri i stanje svesti ovdašnjih građana da žele da budu lepši, bolji, pametniji i uspešniji. Mislim da to nikome ne bi trebalo da smeta“, rekao je Bajatović za današnji novosadski „Dnevnik“.
On je dodao da su stavovi SPS-a i Demokratske stranke o shvatanju Vojvodine „prilično bliski“.
Najavio je da će se nakon sezone godišnjih odmora raditi na novom statutu Vojvodine, koji treba da bude usklađen sa ustavom i koji treba da bude donet u skladu sa rokovima koji su predviđeni Ustavnim zakonom.
Bajatović je rekao da će njegova partija biti protiv svega što bi vodilo „tvrdim državnim obeležjima“ Vojvodine i što bi u perspektivi bilo osnov za „nekakav separatizam ili stvaralo prostor za društvene sukobe, pre svega u odnosu prema manjinskim zajednicama“.
„Ali moram da kažem da takvih ideja za sada nema ni u naslutu“, kazao je Bajatović.
On je dodao da hapšenje Radovana Karadžića nije uzdrmalo vladajuću koaliciju u Srbiji.
„Uostalom, ova koalicija nije ni bazirana na ideji o izručivanju Hagu ili ne, već na ideji da Srbija izađe iz rovova koje je iskopala domaća politička elita, a zbog kojih nam država već godinama ne napreduje“, rekao je Bajatović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!