Baja Mali Knindža nastupa na Paliću!?

10 Jan 2014

Multičetnički pevač na Paliću će otpevati i ovo: "Moj je tata zločinac iz rata, vi se potrudite pa ga osudite..."

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, nastupiće u subotu, 11. januara, u jednoj od kafana na Paliću. Poznat po svom multičetničkom pristupu, kojim dominira želja za istrebljenjem svega što nije srpsko a i onoga što je “pogrešno srpsko”, Knindža će tako uveseljavati multietnički Palić.

U svojim pesmama Knindža se uglavnom okreće veličanju “srpstva” i srpske “istorije”, kao i ljubavi prema primitivizmu, ženama i alkoholu. Popularnost je stekao ratnih devedesetih godina, kada je popularizovao Radovana Karadžića, a za Vojislava Šešelja i njegovu Srpsku radikalnu stranku snimio je album pod nazivom “Srpskim radikalima” i često je pevao i na njihovim mitinizima. Nepoznato je da li će sada možda snimiti album “Srpskim naprednjacima”, ali postoje i takve indicije.

Baja Mali Knindža imao je uspešnu muzičko-kafansku saradnju i sa pevačem Borom Čorbom. Iako u jednoj od svojih pesama tvrdi da “ne može ravnica sa planinom”, eto nama Baje na Paliću, sa “ratno-rodoljubivim” pesničkim opusom, poput ovoga “stiha”:

“Moj je tata zločinac iz rata, vi se potrudite pa ga osudite…”

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!