Ateisti Srbije najavili tužbu Ustavnom sudu zbog izjave Nikolića

27 jan 2016

Prebrojavanje krvnih zrnaca nas je u poslednjih 25 godina već previše koštalo

Ateisti Srbije najavili su danas da će uputiti tužbu Ustavnom sudu Srbije zbog sistematskog i ponižavajućeg vređanja ljudskog dostojanstva građana Srbije i zbog sistematskog kršenja Ustava, zakona i pratećih međunarodnih povelja, koja čini predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je pre dva dana na svečanosti polaganja kamena temeljca za Centre izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu u okviru kojih će biti i Centar za istraživanje na matičnim ćelijama i Banka za matične ćelije izjavio da se rađa sve manje dece, a da se bračni parovi zbog toga obraćaju lekarima u inostranstvu. On je potom dodao da „deca treba da budu srpska deca sa srpskim genetskim kodom, prošlošću i budućnošću“.

Ateisti Srbije su poručili da će svoje pismo, zajedno sa povratnicom, uputiti u zgradu Predsedništva, odnosno na mesto koje je kršenjem Ustava Nikolić takođe ponizio.

Oni su objasnili da će u svojem obraćanju tražiti da Tomislav Nikolić smesta podnese neopozivu ostavku i ukloni se iz javnog i političkog života.

Ateisti su pozvali i Skupštinu Srbije da pokrene zakonsku proceduru za razrešenje predsednika Republike koji, kako se navodi, rasističkim izjavama i kršenjem Ustava Srbije, urušava trajno ugled zemlje. Oni su apelovali na širu javnost, medije i nevladine organizacije, da podrže njihove zahtev.

„Gospodine Nikoliću, prebrojavanje krvnih zrnaca nas je u poslednjih 25 godina već previše koštalo. Takođe, da ne poverujete, svi Homo sapiens sapiensi, odnosno savremeni ljudi, da Vam pojasnimo, dele iste biološke karakteristike. Nigde u civilizovanom svetu se geni ne dele na srpske, hrvatske, mađarske, niti se parovi bez dece, odlučuju za veštačku oplodnju prema tome da li je eventualni donor genetskog materijala mogao da predstavi porodično stablo, arijevski čisto do sedmog kolena unazad. To su, uvereni smo da kao četnički vojvoda znate, činili nacisti, negde do 1945. godine“, navodi se, između ostalog, u pismu Ateista Srbije.

U njemu se ocenjuje da je sramotno i užasavajuće to da više od 70 godina nakon užasnih ratnih zločina i razaranja, koja su pokrenuli upravo ti nacisti, predsednik Srbije insistira na nacionalnoj čistoti gena.

„Čudovišno je da tako nešto traži predsednik Srbije, čiji narod je u tom istom ratu, pretrpeo žrtve koje se proporcionalno mogu meriti samo sa žrtvama Jevreja, stradalih u Holokaustu. Zapitali bismo se imate li stida i srama, ali smo uvereni da je to pitanje samo retoričko“, poručili su Ateisti.

To udruženje je poručilo Nikoliću da ga naraštaji neće pamtiti ni po čemu dobrom, korisnom, vrednom, odnosno da će ga pamtiti samo po moru besmislica i štetočinstava, sujeverja i primitivizama, koji su ionako napaćenu i ojađenu zemlju, učinili parijom među drugim zemljama.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!